Menu

Verbouw kantoor ProVoet Kerkewijk - Veenendaal

Opdrachtgever: ProVoet

Architect: Huibers & Jarring Architecten


ProVoet, brancheorganisatie voor de pedicure, kocht ter uitbreiding van hun huisvesting het naastgelegen pand aan. Bestaande uit twee verdiepingen. De bovenste verdieping werd verhuurd aan derden en bleef ook tijdens de verbouwing in gebruik. De begane grond, gebruikt door een voormalige apotheek, wilden ze graag bij het huidige pand betrekken. Die ruimte hebben we grondig verbouwd en volledig nieuw ingericht tot oefenbehandelkamers en kantoorruimten. Ook is er op twee plaatsen een verbinding gemaakt tussen het bestaande kantoorpand en het aangekochte pand.

Het bestaande pand is ook deels verbouwd. Naast de doorbraken op de begane grond is op de verdieping een loungeruimte met een nieuwe toiletgroep gecreƫerd.

Oorspronkelijke staat
Naast de functionaliteit is ook de beeldkwaliteit tussen deze historisch betekenisvolle panden verenigd. De voorzijde van de voormalige apotheek is naar de oorspronkelijke staat van 1948 teruggebracht. De glazen pui tussen de panden zorgt nu voor een subtiele verbinding.

Doorwerken
De medewerkers van ProVoet konden tijdens de verbouwing hun werkzaamheden gewoon voortzetten in het bestaande kantoorpand. Om dit mogelijk te maken, hebben wij onze planning hierop afgestemd.

" Vertrouwd bouwen "