Menu

Renovatie 45 appartementen Olympiaplein - Wageningen

Opdrachtgever: De Woningstichting

Architect: inTex architecten


In samenwerking met inTex architecten hebben we de buitengevels van het appartementencomplex aan het Olympiaplein vervangen. Een groot deel van de bestaande gemetselde gevels waren aan vervanging toe. De Woningstichting vroeg een aanbieding te doen inclusief ontwerp.

Unieke uitstraling
Om de gevel een eigentijdse uitstraling te geven, kozen we voor natuurleien in combinatie met duurzame accoya kozijnen en rockpanel beplatingen. Natuurstenen gevels zijn uniek in het woningbestand van de woningstichting. De gevels zijn tevens voorzien van hoogwaardige isolatie ter voorbereiding op de energetische verbetering.

Naast de gevels is het trappenhuis ook geheel gerenoveerd en voorzien van dubbel glas. Hierdoor is het comfort veel beter en worden de ramen niet meer vochtig aan de binnenzijde. En de bovenste etages zijn voorzien van een droogloop, zodat iedere bewoner droog naar de voordeur komt.

Minimale overlast
Tijdens de renovatie zijn de bewoners in de woning gebleven. Door de gevelkozijnen in een halve dag te vervangen, is de overlast zeer beperkt gebleven.

" Vertrouwd bouwen "