Menu

99 woningen Juliana- en Kruisstraat e.o. - Wageningen

Opdrachtgever: De Woningstichting

Architect: D+B architecten


De Woningstichting heeft dit project door een prestatiegerichte uitvraag in de markt gezet. In de voorselectie werkten we, samen met collega bouwer bouwonderneming Oude Wolbers uit Borne, een compleet design, build en maintaine plan uit.

Van G naar A
De grootste uitdaging was dat de energetische maatregelen bij alle 99 woningen in hetzelfde jaar uitgevoerd moesten worden. Door het toepassen van twee bouwstromen zijn deze woningen in 7 maanden compleet gerenoveerd. De woningen uit 1963 zijn van label G naar label A opgewaardeerd.

Bij de renovatie hebben we de volgende werkzaamheden verricht: asbest sanering, isoleren van de kruipruimte, isoleren van de gevels en voorzien van steenstrips, plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen met triple beglazing, isoleren van het dak en nieuwe dakbedekking, nieuwe mechanische ventilatie, uitbouwen en vernieuwen van de badkamer en waar nodig vernieuwen van keuken/toilet, vervangen van de groepenkast en vervangen van plafonds.

Drie zones
De wijk is verdeeld is drie verschillende zones. De gevelontwerpen hebben een vergelijkbare opzet, waardoor er een samenhang in de wijk is. Door verschillende kleuraccenten is een kleine onderlinge diversiteit aangebracht en heeft iedere zone zo een eigen karakter.

Minimale overlast
De bewoners bleven tijdens de renovatie in hun woning en we deden er alles aan de overlast tot het minimum te beperken. We vervingen de gevels binnen één dag, waardoor de woning’s nachts nooit open hoefde te blijven. Vloeren en trappen dekten we af, we hielpen bij het verplaatsen van (zware) meubels en we zorgden er voor dat de bewoners altijd in één ‘bouw-vrije’ ruimte konden verblijven tijdens de werkzaamheden.

" Vertrouwd bouwen "